tiistai 8. joulukuuta 2015

I guess it's half timing, and the other half is luck!

Suomalaiset häät Italiassa, kanadalaisella valokuvaajalla höystettynä, mistä tällainen yhdistelmä?

Kanadalainen kaverini meni naimisiin vuonna 2012 ja katsoin ihaillen heidän hääkuviaan ja sitä kautta eksyin Justine Russon blogiin. Selailin lähes päivittäin hänen ottamiaan valokuvia ja mietin vain kuinka tärkeää hyvä valokuvaaja on ainakin minulle. Justine myös vaikutti bloginsa perusteella sydämelliseltä, mutta myös todella hauskalta tyypiltä!



pinterest


Häät ovat toivottavasti ainutkertainen kokemus elämässä, jossa lupaatte viettää yhdessä niin ne ylä- kuin  alamäetkin. Joskus voi kulua viiniä enemmän ja tekee mieli repiä niin omat, kuin sen puolisonkin hiukset päästä ja silloin haluan voida istua alas, avata valokuva-albumin ja palauttaa tuon päivän hymyillen mieleeni. Rakastan valokuvia ja valokuvaamista, ikuistaa nimenomaa hetkiä ja tilanteita, en niinkään pönötys poseerauskuvia, joissa kaikilla on väkinäinen hymy. Tiedän myös sen, että valokuvaajan kanssa on kemioiden kohdattava, jotta osaat olla luonteva ja voit luottaa että hän tietää mitä tekee.. Itse olen harrastelijakuvaaja ja kuvannut ystävieni ja sukulaisteni kihlajaiskuvia, häitä ja muita elämän tärkeitä hetkiä. En siis halua joutua miettimään, kuinka olisin kuvannut omat hääni eritavalla tai ajattelemaan kuinka toisesta kuvakulmasta olisikin saanut paremman kuvan.

Sanomattakin selvää siis, etten kelpuuta hääkuvaajaksemme aivan ketä tahansa. Enkä tarkoita, että jotkut kuvaajat ovat huonoja, meillä vain saattaa olla eri näkemys kuvaustyylistä ja siitä, millaiset hetket haluan häistäni ikuistettavan.


Gelato cart!

Kun vihdoin sain alkaa häitä virallisesti suunnittelemaan, eli julkistaa pinterestin hääkansioni heti kosinnan jälkeen, aloin selailla häävalokuvaajia. Löysinkin suomesta muutaman, joiden kuvaustyylistä pidin erityisen paljon. Mielestäni on tärkeää, että kuvaajalla ja minulla on sama näkemys kuvaustyylistä, jolloin ei tule yllätyksiä ja voin luottaa kuvien olevan sellaisia joista pidän. Sitten tulikin päätös juhlia häitä Italiassa...

Mistä mä löydän italialaisen valokuvaajan, johon voin luottaa ja joka ei maksa maltaita?!?
Tutkin sivuja ja revin hiuksia päästäni, ne valokuvat on mulle niin tärkeitä. Löysin muutaman joiden kuvat olivat vähän sinne päin ja muutama kolahti jo melkein nappiin, joten lähetin heille sähköpostia. Hintatarjoukset lähinnä itkettivät, miksi oi miksi en voi itse kuvata omia häitäni. En uskaltanut siis heti lähteä ketään bookkaamaan, vaan jätin asian hautumaan, ajattelin että kyllä tämä jotenkin järjestyy. Samaan aikaan kävin kuitenkin päivittäin selailemassa Justinen kuvia..



Fiat 500

Toinen ystäväni Kanadasta menee myös ensi kesänä naimisiin ja lähetti minulle heidän kihlajaiskuvansa, jotka Justine oli ottanut ja rakastin niitä! Sen jälkeen hän laittoi minulle viestiä

"so.. I was telling my photographer about you and she said she would be your photographer for essentially plane fare only because she wants to go to Italy! hahah just thought I would let you know ;)"
Naureskelin asialle, mutta samaan aikaan päässäni raksutti mitä jos se todella olisi mahdollista? Eikai siinä mitään pahaa ole jos kysyy, eihän?
Päädyin laittamaan hänelle sähköpostia ja kerroin meistä, tulevista häistämme, siitä kuinka olen jo muutaman vuoden stalkannut hänen hääkuviaan ja mainitsin, että olen kuullut hänen myös rakastavan viiniä ja sitähän Italiassa olisi vaikka muille jakaa! hah. Sitten se tosiasia, meillä on kyllä valokuvaaja budgetti, muttei "lennätän häävalokuvaajan Kanadasta -budjettia"..

Justine vastasi nopeasti ja kertoi, ettei usko tämän olevan totta, hänen isoin haave on ollut päästä kuvaamaan häät Italiassa, joten nyt me laitamme tämän toimimaan ja teemme tästä mahdollista! Vaihdoimme sähköposteja ja mietimme paljonko lennot maksaisivat hänelle ja hänen miehelleen. Saisin siis kaksi valokuvaajaa koko päiväksi ja rajattoman määrän kuvia.


Justine teki miehensä kanssa laskelmat ja kertoi summan, jolla he pystyisivat tulemaan. Hinta oli samaa luokkaa kuin valokuvaajat suomessa päivän ajaksi, joten hihkuin onnesta! Enkä olisi edes yhtä italialaista kuvaajaa saanut 8 tunniksi sillä hinnalla.. Joidenkin mielestä valokuvaajasta voi tinkiä hääbudjetissa, mutta minä tingin mielummin vaikka kaikesta muusta :D Joten sanomattakin selvää, että maksoin varausmaksun leveä hymy naamallani, onko tämä oikeasti totta?!

Justine päivitti myös sivuilleen "Last year I jokingly blogged that my goal was to book an Italy wedding in 2015. Well apparently it wasn't that much of a joke, cause we are headed there next September!!!!!!!" Tämä toimii taas ihanana esimerkkinä sille, ettei koskaan saisi luovuttaa haaveidensa suhteen, vaan yrittää tehdä niistä totta :) Olen niin innoissani!

Näillä näkymin he osallistuvat jo edellisenä iltana meidän "rehersal dinnerille" jotta voimme tutustua enemmän, ja juoda viiniä yhdessä tottakai! Sovimme myös skypettävämme viinin merkeissä jo etukäteen. Ihanaa on myös se, kuinka hyvin tunnumme tulevamme toimeen keskenämme, ei siis todellakaan tarvitse miettiä että vieraan kuvaajan läsnäolo ahdistaisi! Hän oli myös hehkuttanut ystävälleni, miten ihanaa on että luotan häneen vaikkemme ole edes tavanneet kertaakaan. Jonkun mielestä ehkä hullua, minun mielestäni ei!



pinterest

Justine kertoo itsestään sivuillaan näin ja tämän luettuani olin entistä varmempi valinnastani, voisin kuvailla nimittäin itseäni täysin samalla tavalla!

"- I believe in going too far. The line is meant to be pushed.               
- Try everything once. Except skydiving. That shit's crazy.                
- I fake being tired to get out of driving on roadtrips.     
- Be all in with your emotions. Happiness or heartbreak, feel it all the way.               
- I reread books because I miss the characters.                                      
- I have an entire wardrobe of "not leaving the house today" clothes.                                                           
- Indulge in your guilty pleasures. Without guilt.                                                                                                           
- My reward for baking cookies is I get to eat the first dozen and not tell anyone I baked that  
  many.                                           
- I work out so I can eat more. (see above)
- Being festive is a lifestyle choice. Commit. 
- Greet everyone with a hug. Full embrace. Don't half ass it. 
- I'm afraid of the dark. Seriously. Murderers and cougars come out.
- I refuse to wash my pillow after we get back from camping because I don't want to lose that 
  campfire smell.
- Mountains and wine are the only therapy you'll ever need. 
- Risk being seen. Lean into the discomfort. " (http://www.justine-russo.com/about)

Myös toinen ystäväni kanadasta varasi Justinen hääkuvaajakseen kesälle 2017, joten silloin pääsemme taas tanssimaan, juomaan viiniä ja muistelemaan Italiaa yhdessä! En malta odottaa!

Nyt on aika vetää taas peitto korviin, mutta vielä kysymys teille: Pidättekö kuvaajaa tärkeänä osana häitä, vai riittääkö sukulaisten ottamat kuvat muistoksi hääalbumiin?

Kertokaa myös ihmeessä, jos on jotain erityisiä postaustoiveita, toteutan niitä mielelläni :)

Kuvituksena taas pinterestin inspiraatiokuvasatoa!
Ihanaa alkuviikkoa :)

2 kommenttia:

  1. Hei, vielä ei omat häät ole ajankohtaiset, mutta itsekin tulevaisuudessa (ilmeisesti siellä hamassa jossain...) häiden viettämistä ulkomailla pohtineena blogisi herätti kyllä kiinnostuksen ja kuulisin niiiin mielelläni lisää järjestelyistä ynnä muusta! :)

    VastaaPoista
  2. Hei Sofia! Olisi mahtava kuulla lisää häistäsi! Meillä todennäköisesti sama edessä ensi kesänä ja vieläpä samalla huvilalla... :)

    VastaaPoista

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin ja mukava kommentti piristää aina päivää!