perjantai 13. marraskuuta 2015

Run away with me

Vierähtänyt taas tovi viime postauksesta, valitettavasti viimeaikoina aika (ja hermot) on ollut kortilla viimeisen synnytyssaliharjoittelun kanssa. Nyt kuitenkin kaappasin viinipullon kainaloon ja välttelen tällätavoin farmakologian tenttiin lukemista! Lupasin kertoa häiden järjestämisestä Italiassa ja siitä kuinka aikaisin tulisi olla liikkeellä. Minullahan ei ole kokemusta, kuin vain meidän omien häiden järjestämisestä ja aikataulutuksesta, mutta ehkä tästä joku vinkkejä saa! :) Kukaties kaikki meneekin penkin alle ja päin viinitiloja, mutta tällä hetkellä kaikki tuntuu todella hyvältä!

pinterest
Kaikki lähti siis siitä, että aloitettiin vieraslistan suunnittelu, joka paisui paisumistaan.. Aloin katsella mahdollisia juhlapaikkoja internetin syövereistä, join viiniä ja revin hiuksia päästä, mutta haluamallemme vierasmäärälle ei vain yksinkertaisesti löytynyt meitä miellyttävää paikkaa. Joko kaikki oli jo varattu, hinta huiteli niin korkealla että ihan itketti tai muuten vaan ei mikään natsannut. Unelmissani olisi ollut intiimit häät esimerkiksi vanhassa ladossa rustiikkisella tunnelmalla. Noh tämä ei ollut mahdollista ja tähän kun lisätään se, että sulho ei todellakaan nauti huomion keskipisteenä olemisesta tuli jostain heitettyä idea "mitä jos mentäisiinkin ulkomailla naimisiin?" En kuollaksenikaan muista mistä idea lähti, ehkä siitä että sulho selasi juuri sonera tv:n leffavalikoimaa, jossa vilahti Mamma Mia! -elokuvan kansi, tai siitä että rakastan viiniä ja matkustamista... Kuitenkin molemmat ajateltiin, että ei se kuitenkaan toiselle sovi, saatika meidän perheelle. Kumma kyllä kaikki ovat olleet aivan kympillä mukana kokoajan!! Muistan tuon sulhaseni kysyneen "Sopiiko se sulle varmasti, kun olet kuitenkin suunnitellut häitä siitä lähtien kun opit istumaan?" :D No tämähän on ollut ihan sen listan ultimate top choice!

pinterest

Tämän jälkeen lähti viestiä äidilleni, joka on kuin yksi parhaista kavereistani. Lomailemme kahdestaan ja vietämme muutenkin paljon aikaa yhdessä, äitini myös tietää minusta ihan yhtä paljon (ainakin melkein), kuin parhaat ystäväni.
"Mitä jos menisikin naimisiin vaikka Kreikassa?" Tämän jälkeen äitini aloitti tapansa mukaan googlettamisen ja viisi minuuttia myöhemmin tulikin linkki juttuun "häät ulkomailla" Ja hetken päästä Häät Italiassa -linkki hääsuunnittelijan sivuille, jonka avulla lopulta päädyimme häitämme suunnittelemaan.
Lähetin varovaiset viestit kahdelle parhaalle ystävälleni, että miten olisi jos päätettäisiinkin järjestää häämme Italiassa, oletteko mukana? En nimittäin voisi ilman heitä alttarille kuvitella astelevani. 
Molemmilta tuli heti iso KYLLÄ ja niin molempien luonteita kuvaavat vastaukset!

Kaasoni vastaus oli "Todellakin, kyllä!! Voi ei, mä en kestä, aivan PERFECT!"

Toisen ystäväni, jonka nimitys on Wine of Honor (pitää huolen, että minulla on viinilasi täynnä kokoajan, myös häitä edeltävä stressaavana aikana) vastaus oli hieman erilainen "Oi kyllä! Voidaan hankkia itsemme hankaluuksiin häitä edeltävänä iltana! ..ja näin legendat syntyvät!" :D

boho wedding

Päädyin siis Toscanan tuulen sivuille, jossa he kertovat itsestään näin "Kuulostaako häät ulkomailla utopistiselta ja kalliilta vaihtoehdolta? Olemme järjestäneet vuosien varrella lukuisia häitä Toscanassa ja Garda-järvellä. Meillä on valmiit kontaktit Italiassa, joten asiointi kanssamme sujuu helposti ja nopeasti, ylimääräisiä kuluja välttäen."
Päädyin lähettämään heille sähköpostia ja ihana Mari vastasikin todella nopeasti ja kertoi mahdollisista majoitusvaihtoehdoista, vihkimispaikoista ja käytänteistä, sekä antoi kustanusarvion. Muutaman sähköpostin jälkeen sovimme tapaamisen kahvilaan Järvenpäähän. Tuolla tapaamisella kävimme läpi suunnitelmaa, hintoja, tarkemmin läpi majoitusta ja aikatauluja. Päädyimme Villa Cungiin Sansepolcrossa, aivan ihana 1500 luvulla rakennettu villa, joka on sittemmin remontoitu. Tässä villassa mahtuu kaikki meidän 30 vierastamme majoittumaan viikon ajaksi, se pitää sisällään 13 makuuhuonetta, 12 kylpyhuonetta, olohuoneita, keittiöitä ja uima-altaan. Läheiseen Sansepolcron kylään on matkaa n 3km.
Villa Cungi

Mari osasi myös suositella pitopalvelua, josta hänellä on hyviä kokemuksia ja heidän menú kuulosti aivan ihanalta ja RUNSAALTA! Viinit haetaan paikalliselta viinitilalta tottakai.
Jos halajaa mennä Italiassa naimisiin, tulee toimittaa muunmuassa
-Maistraatin antama monikielinen esteettömyystodistus avioliiton solmimista varten ulkomailla, tämä on voimassa 4kk. Tämä ei myöskään ole sama todistus, mitä suomessa käytetään.
-Lisäksi tarvitaan italiaksi käännetty virkatodistus apostillella varustettuna, josta ilmenevät omien henkilötietojen lisäksi myös vanhempien nimet, äidin tyttönimi sekä mahdollinen oma avioeropäivä, sillä Italiassa nainen ei voi solmia uutta avioliittoa ellei ole kulunut 300 vrk edellisen päättymisestä! Tämän todistuksen saa Helsingin maistraatista jo valmiiksi italiankielisenä, jolloin välttyy kääntökustannuksilta.

Vihkiminen tapahtuu Italian kielellä ja mukana tulee olla tulkki, jotta vihkipari varmasti ymmärtää mitä menee lupaamaan! Toscanan tuulen kautta järjestyy tulkkaus vihkimisen ajaksi ja he huolehtivat myös asiakirjojen toimittamisesta ja kertovat kaikesta mitä meidän tulee muistaa. Itse voi siis olla turvallisin mielin ja luottaa siihen, että naimisiin kyllä päästään, eikä se tule jäämään yhdestä paperinpalasta kiinni.
Itse vihkiminen tapahtuu kaupungintaloilla, ellei pari ole katolilainen. Valitsimme paikaksi Sansepolcron kaupungintalon, jossa on aivan ihana sisäpiha holvikaarineen. Tämän jälkeen siirrymme piazzalle juomaan lasit kuplivaa, ennenkun siirrymme takaisin talolle ruokailua ja juhlia varten.  Vihkimiset tapahtuvat italiassa yleensä ennen puoltapäivää, jolloin alkaa siesta ja sen jälkeen pienemmissä kylissä harvoin enää töihin tullaankaan. Saimme kuitenkin sovittua vihkimisen alkavaksi klo 12.30, jolloin on edes hieman enemmän aikaa aamulla valmistautua rauhassa.


Me olimme liikkellä vuosi ja 2kk ennen hääpäivää ja tämä tuntuu olevan hyvä aika, jotta saa vuokrattua haluamansa villan ja pitopalvelun haluamalleen päivälle. Tietenkin, jos kyseessä on esimerkiksi majoittuminen hotellissa ja ravintolaillallinen, riittää vähempikin aika suunnitteluun. Tulee kuitenkin muistaa, että kyseessä on italia ja siellä viivytykset ovat mahdollisia, joten kannattaa toimittaa tarvittavat todistukset heti kun se on vain mahdollista!

Hinnoista sen verran, kun ne kaikkia kuitenkin kiinnostavat, että meille häät tulevat näin halvemmaksi, kuin yli 100 hengen häät suomessa olisivat maksaneet. Saamme myös samalla häämatkan, viettää aikaa vain juuri niiden läheisten kanssa kun normaalistikin vietämme paljon aikaa, saamme kattavamman ihanan illallisen, mielettömän paikan ja viikon majoituksen, sekä varmasti kaikille ikimuistoisen illan. Noh ikimuistoinen se varmasti olisi muutenkin, mutta itse olen innoissani siitä, että saan viettää aikaa läheisteni kanssa, eikä hääpäivä mene siihen että käyn juttelemassa kumminkaimanserkuille.. Saan nauttia, juoda viiniä ja tanssia paljain jaloin toscanan auringon alla! :)

Seuraavassa postauksessa voisin kertoa, miksi ja miten ihmeessä meidän häävalokuvaajamme lentää kanadasta italiaan kuvaamaan suomalaiset häät!!

Kuvituksena pinterestin hääkansioni sisältöä ja vuokraamamme villan kuva, kuvateksteissä linkit! :)

2 kommenttia:

  1. Voi ihanaa, onnea! Italia on varmasti täydellinen juhlapaikka häillenne :)
    Jos nyt en aivan väärin muista, niin yksi asiakkaasni vietti juhlansa myös tuolla Sansepolcrossa, ainakin nimi kuulostaa niin tutulta. Totaalisena Italia-fanina, en kyllä malta odottaa tulevia postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos kommentista! :)
      Nyt alkaa olla enemmän aikaa kirjoitellakin, niin ei veny postausten välit turhan pitkiksi. En malttaisi odottaa ensi syksyyn millään!!

      Poista

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin ja mukava kommentti piristää aina päivää!